Impact

IMPACT MAKEN IS GEEN BULLSHIT

En dat doen we door zoveel mogelijk cacaofruitsap te verwerken en te verkopen, zodat zoveel mogelijk boeren extra inkomsten verdienen aan een voormalig restproduct. 

We meten en valideren die impact in de communities waar we actief zijn. Dat doen we onder andere met samenwerkingspartners ETG Beyond Beans, Koninklijk Instituut voor de Tropen en Solidaridad.

CACAO FRUIT FACTORY

Mede-oprichter Linda Klunder emigreert in 2023 voor 2 jaar naar Ivoorkust. Hier bouwt ze met onze partners aan onze “We Squeeze cacaofruit Factory” een cacao fruit faciliteit om nog meer boeren te kunnen aansluiten en direct lokaal effect te hebben op inkomsten van de boeren.

Image: Samie Reynaerts

KUMASI CONNECTS

Wekelijks ontvangen we een belletje van cacaoboeren wereldwijd of we bij hen sap kunnen afnemen. Omdat we gebonden zitten aan onze fabriek is dit vaak niet mogelijk, maar we vinden dat zoveel mogelijk boeren moeten profiteren van cacaofruitsap.  Met ‘Kumasi Connects’ helpen we boeren hun eigen lokale juice-lijnen op te zetten met materialen, onze kennis en financiering. Boeren verkopen flesjes met hun eigen cacaofruitsap, onder hun eigen merk, op de lokale markten.

Onze medewerkster Jumoke hielp boeren in ‘Banko’ met de opzet van hun eigen ‘Banko Cacao juice’-lijn. 

IMPACT THEMA'S

 We maakten tv-afleveringen over de belangrijkste thema’s die spelen in de cacao-industrie

CACAO IS EEN FRUIT! EEN SUPERFRUIT!

Dan is het dus raar om alleen de pitten (de cacaobonen) te eten. Zeker omdat het fruit gezond, lekker én een extra inkomstenbron is voor cacaoboeren die vaak niet fatsoenlijk kunnen rondkomen van alleen de verkoop van cacaobonen

That’s why we squeeze the fruit!

WE SQUEEZE CACAO FRUIT, NOT THE FARMER — CACAO IS A SUPER FRUIT — EXTRA INCOME FOR FARMERS — WE SQUEEZE CACAO FRUIT, NOT THE FARMER — CACAO IS A FRUIT — EXTRA INCOME FOR FARMERS —